duminică, 10 iulie 2011

Tarte cu struguri

Ingrediente:
  250 g faina;
  125 g unt;
  100 ml apa, sare;
  1 strugure alb si unul negru;
  1 plic praf de bundinca de vanilie;
  200 ml lapte ;
  5 linguri zahar;
  1 plic zahar vanilat.


Mod de preparare:
   amesteci faina cu untul moale, apa calduta si un praf de sare si framanti un aluat elastic;impaturesti de 4 ori , la interval de 10 minute dupa care-l intinzi intr-o foaie de  1/2 cm grosime; il tai apoi in bucati pe care le asezi in formele de tarte; si le dai la cuptor pentru 10-15 minute la foc iute;in acest timp fierbi praful de budinca cu laptele si 2 linguri de zahar pana se ingroasa si o lasi deoparte;
   speli strugurii, cureti boabele de samburi si le fierbi 5 min in 200 ml apa cu zahar vanilat si zaharul ramas;
   dupa ce s-au copt si s-au racit tartele , pui in fiecare o parte din budinca de vanilie si cateva boabe de struguri.POFTA BUNA!!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu