Ingrediente:
6 linguri + o cana zahar;
6 linguri apa minerala;
6 linguri ulei;
1 lingurita amoniac;
300 g faina;
600 g dovleac;
esente;
coaja de lamaie;
scortisoara;
1/2 lingurita de zeama de lamaie pentru stins amoniacul.
Mod de preparare:
amesteci cele 6 linguru de zahar cu apa minerala, 4 linguri de ulei, amoniacul stins cu lamaie si faina, astfel incat sa-ti iasa o coca pe care sa o poti intinde in trei foi intr-o tava ; coci foile la foc mic pe spatele tavii unsa bine cu ulei si presarata cu faina; razi dovleacul pe razatoarea mare si, dupa 30 de minute, il storci, adaugi cana de zahar, 1-2 linguri de ulei si mai fierbi la foc mic, amestecand din cand in cand, pana ce compozitia se incheaga; la sfarsit, adaugi esentele; umpli foile cu pasta de dovleac, presari zahar vanilat si o dai peste noapte la rece; a doua zi, o vei taia si vei constata ca foile s-au inmuiat datorita dovleacului. POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu