marți, 19 iulie 2011

Placinta cu dovleac

Ingrediente:
   6 linguri + o cana zahar;
   6 linguri apa minerala;
   6 linguri ulei;
   1 lingurita amoniac;
   300 g faina;
   600 g dovleac;
   esente;
   coaja de lamaie;
   scortisoara;
   1/2 lingurita de zeama de lamaie pentru stins amoniacul.




Mod de preparare:
    amesteci cele 6 linguru de zahar cu apa minerala, 4 linguri de ulei, amoniacul stins cu lamaie si faina, astfel incat sa-ti iasa o coca pe care sa o poti intinde in trei foi intr-o tava ; coci foile la foc mic pe spatele tavii unsa bine cu ulei si presarata cu faina; razi dovleacul pe razatoarea mare si, dupa 30 de minute, il storci, adaugi cana de zahar, 1-2 linguri de ulei si mai fierbi la foc mic, amestecand din cand in cand, pana ce compozitia se incheaga; la sfarsit, adaugi esentele; umpli foile cu pasta de dovleac, presari zahar vanilat si o dai peste noapte la rece; a doua zi, o vei taia si vei constata ca foile s-au inmuiat datorita dovleacului. POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu