Ingrediente:
pentru blat:
6 oua; 1 plic zahar vanilat;
6 linguri de zahar; 2 linguri cacao;
6 linguri de faina;
pentru crema de nuci:
100g unt; 1 lingura rom;
100g nuci; 1 lingura faina;
200ml lapte; 1 pumn stafide inmuiate
1 lingura zahar; in rom;
pentru crema de ciocolata:
200ml lapte; 100g unt;
1 ou; 1 lingura faina;
1 lingura zahar; 2 linguri cacao;
pentru glazura:
300 ml frisca; 100 g zahar;
100 ml lapte; 2 linguri cacao.
1 lingura rom;
Mod de preparare:
ungi cu unt si tapetezi cu faina doua tavi;incalzasti cuptorul ;faci 2 blaturi, unul cu vanilie, altul cu cacao;bati bine galbenusurile cu zaharul, apoi adaugi faina; bati albusurile spuma, le adaugi in compozitie; o imparti in 2, intr-una adaugi 2 linguri de cacao, iar in cealalta vanilie;torni compozitiile in cate o tava si le dai la cuptor cca. 40 de min.;dupa care le scoti si le lasi la racit;
crema de nuci: amesteci nucile macinate cu unt, lapte, zahar, faina si rom,pui pe foc mic sa fiarba; o lasi la racit, apoi o intinzi pe unul din blaturi, presari stafidele si acoperi cu celalalt blat.
crema de ciocolata: amesteci laptele, oul batut, untul, faina,zaharul si cacao;pui la foc mic si amesteci incontinuu pana se ingroasa; lasi sa se raceasca putin, apoi o intinzi la suprafata prajiturii si-o dai la rece.POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu