luni, 18 iulie 2011

Prajitura 2 in 1

Ingrediente:
  pentru blat:
     6 oua;                        1 plic zahar vanilat;
     6 linguri de zahar;       2 linguri cacao; 
     6 linguri de faina;
  pentru crema de nuci:
     100g unt;                   1 lingura rom; 
     100g nuci;                  1 lingura faina;
     200ml lapte;               1 pumn stafide inmuiate
     1 lingura zahar;           in rom;
 pentru crema de ciocolata:
      200ml lapte;              100g unt;
      1 ou;                         1 lingura faina;
      1 lingura zahar;          2 linguri cacao;
 pentru glazura:
      300 ml frisca;            100 g zahar;
      100 ml lapte;             2 linguri cacao.
      1 lingura rom;




  Mod de preparare:
      ungi cu unt si tapetezi cu faina doua tavi;incalzasti cuptorul ;faci 2 blaturi, unul cu vanilie, altul cu cacao;bati bine galbenusurile cu zaharul, apoi  adaugi faina; bati albusurile spuma, le adaugi in compozitie; o imparti in 2, intr-una adaugi 2 linguri de cacao, iar in cealalta vanilie;torni compozitiile in cate o tava si le dai la cuptor cca. 40 de min.;dupa care le scoti si le lasi la racit;
      crema de nuci: amesteci nucile macinate cu unt, lapte, zahar, faina si rom,pui pe foc mic sa fiarba; o lasi la racit, apoi o intinzi pe unul din blaturi, presari stafidele si acoperi cu celalalt blat.
      crema de ciocolata: amesteci laptele, oul batut, untul, faina,zaharul si cacao;pui la foc mic si amesteci incontinuu pana se ingroasa; lasi sa se raceasca putin, apoi o intinzi la suprafata prajiturii si-o dai la rece.POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu