Ingrediente:
1/2 kg morcovi; 100 ml apa rece;
1/2 kg zahar; 2 esente de fistic;
2 lamai; 3 linguri nuca de cocos.
2-3 plicuri zahar vanilat;
Mod de preparare:
cureti morcovii, ii treci pe razatoarea mica, ii amesteci cu zaharul intr-o cratita si-i lasi deoparte pentru 3 ore ca sa-si lase zeama; din cand in cand mai amesteci; dupa 3 ore adaugi apa, zeama si coaja rasa de lamaie, vanilia, amesteci si fierbi pe foc mic pana scade zeama; lasi compozitia sa se raceasca, apoi adaugi esenta de fistic, amesteci si dai la frigider pentru o ora; iei apoi cate o lingura din compozitie si formezi in palme jeleuri in forma de bulgarasi; dupa ce le formezi pe toate le dai prin zahar sau prin nuca de cocos; pastrezi jeleurile la rece. POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu