luni, 18 iulie 2011

Jeleuri de morcovi

Ingrediente:
   1/2 kg morcovi;                         100 ml apa rece;
   1/2 kg zahar;                             2 esente de fistic;
   2 lamai;                                     3 linguri nuca de cocos.
   2-3 plicuri zahar vanilat;


Mod de preparare:
    cureti morcovii, ii treci pe razatoarea mica, ii amesteci cu zaharul intr-o cratita si-i lasi deoparte pentru 3 ore ca sa-si lase zeama; din cand in cand mai amesteci; dupa 3 ore adaugi apa, zeama si coaja rasa de lamaie, vanilia, amesteci si fierbi pe foc mic pana scade zeama; lasi compozitia sa se raceasca, apoi adaugi esenta de fistic, amesteci si dai la frigider pentru o ora; iei apoi cate o lingura din compozitie si formezi in palme jeleuri in forma de bulgarasi; dupa ce le formezi pe toate le dai prin zahar sau prin nuca de cocos; pastrezi jeleurile la rece. POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu