vineri, 8 iulie 2011

Jeleu din mere si calvados cu fistic

Ingrediente:
  1 litru suc de mere;
  250 ml calvados;
  50 g fistic;
  1 kg zahar;
  1 plic Gelfix Clasic Dr.Oetker.


Mod de preparare:
  merele spalate si uscate se taie in patru si se storc pentru a obtine sucul, care se lasa la racit;se masoara 1 l de suc( sau mai rapid in cumparati din comert) ;se amesteca apoi bine ingredientele(suc,calvados si fisticul) intr-o cratita impreuna cu 2 linguri de zagar si pliculetul de gelfix, dupa care se pune la foc mare ,amestecand continuu pana incepe sa fiarba;se adauga restul de zahar,se lasa la clocotit cel putin 3 minute, amestecand in continuare, dupa care se ia de pe foc.Se toarna imediat in borcanele deja pregatite;se infileteaza capacele, borcanele se rasucesc si se lasa cam 5 minute pe capac , timp in care trebuiesc rasucite pentru o distribuire uniforma a fisticului.POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu