Ingrediente:
5 cani faina; esenta de vanilie sau rom; 1/2 cana de zahar;
1 pachet margarina; 1 praf sare; 2 plicuri zahar vanilat;
4 oua; coaja de lamaie; scortisoara.
1 cana zahar; 100 g zahar pudra;
1 praf de copt stins in zeama de lamaie; 1,5 kg mere;
Mod de preparare:
pui faina intr-un vas si amesteci foarte bine cu margarina (cu cat framantati mai mult cu atat aluatul iese mai fraged);adaugi ouale, unu cate unul,praful de copt, cana de zahar, esenta, coaja de lamaie, sare si framantati bine;lasi la rece 2-3 ore;apoi intinzi pe masa aluatul cu sucitorul, obtinand astfel 3 foi;
cureti merele si le calesti impreuna cu zaharul si scortisoara, apoi pui o felie de aluat, un strat de mere, foaie, strat de mere, foaie si dai la cuptor la foc mic cam 40 de minute;dupa ce s-a copt, presari zahar pudra.POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu