miercuri, 20 iulie 2011

Minciunele

Ingrediente:
   1 ou intreg;
   2 galbenusuri;
   100 ml smantana;
   30 g margarina;
   20 ml rom;
   1 varf de cutit sare;
   faina cat cuprinde;
   2-3 linguri cu rom;
   300 ml ulei pentru prajit.

 


Mod de preparare:
    topesti margarina si o amesteci cu celelalte ingrediente intr-un bol, apoi framanti aluatul pe masa; cand este gata il faci ca o minge, acoperi cu un servet, ca sa nu se usuce deasupra si il lasi sa se odihneasca 10 min, ca sa devina mai elastic si sa se poata intinde mai usor; il intinzi apoi cu sucitorul, ca o foaie de taietei, cu grosimea unei mochii de cutit; il tai apoi cu ruleta cu margine ondulata, in fasii de 3 cm latime si 12- 15 cm lungime; taieturile dintre fasii se fac pe diagonala; fiecarei fasii ii faci cate o taietura in mijloc, cu lungimea de 3 cm, pe unde se scoate un capat, dand impresia unui noud; dupa ce ai pregatit toate minciunelele, le prajesti, cate 2-3 min pe ambele parti, pana se rumenesc putin; le scoti cu spumiera, scurse bine de grasime, le presari imediat cu zahar pudra si le servesti calde sau reci; sunt foarte fragede si crocante. POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu