Ingrediente:
1 ou intreg;
2 galbenusuri;
100 ml smantana;
30 g margarina;
20 ml rom;
1 varf de cutit sare;
faina cat cuprinde;
2-3 linguri cu rom;
300 ml ulei pentru prajit.
Mod de preparare:
topesti margarina si o amesteci cu celelalte ingrediente intr-un bol, apoi framanti aluatul pe masa; cand este gata il faci ca o minge, acoperi cu un servet, ca sa nu se usuce deasupra si il lasi sa se odihneasca 10 min, ca sa devina mai elastic si sa se poata intinde mai usor; il intinzi apoi cu sucitorul, ca o foaie de taietei, cu grosimea unei mochii de cutit; il tai apoi cu ruleta cu margine ondulata, in fasii de 3 cm latime si 12- 15 cm lungime; taieturile dintre fasii se fac pe diagonala; fiecarei fasii ii faci cate o taietura in mijloc, cu lungimea de 3 cm, pe unde se scoate un capat, dand impresia unui noud; dupa ce ai pregatit toate minciunelele, le prajesti, cate 2-3 min pe ambele parti, pana se rumenesc putin; le scoti cu spumiera, scurse bine de grasime, le presari imediat cu zahar pudra si le servesti calde sau reci; sunt foarte fragede si crocante. POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu