luni, 18 iulie 2011

Prajitura 'Alba ca Zapada'

Ingrediente:
   pentru foi: 
      5 linguri ulei;                      2 oua;
      5 linguri zahar;                   3/4 pahar lapte;
      1 lingurita bicarbona          700 g faina;        
      sau amoniac;                     1 praf sare;
   pentru crema:
      1 l lapte;                            2 plicuri zahar vanilat;
      9 linguri lapte;                    200 g unt;
      5 linguri faina;                    2 lamai.
      3 oua;


 Mod de preparare: 
     foile: amesteci ouale cu zaharul si praful de sare, torni uleiul, apoi bicarbonatul stins in otet; pui laptele si amesteci pana se topeste zaharul; in compozitia obtinuta adaugi faina cat sa iasa un aluat mai tare; imparti aluatul in 4 si intinzi foile; coci fiecare foaie timp de 7-10 min, pe dosul tavii;
     crema: pui laptele pe foc mic cu 6 linguri de zahar, coaja rasa de la o lamaie si zaharul vanilat; separat, bati ouale cu 3 linguri zahar, faina si torni compozitia in laptele de pe foc; amesteci repede si continuu ca sa nu se formeze cocoloase; cand s-a ingrosat, iei cratita de pe foc, o pui pe chiuveta cu apa rece si amesteci pana se raceste, apoi adaugi untul frecat si zeama de la cele doua lamai; cu aceasta crema umpli foile si dai prajitura la rece; o tai a doua zi; preasari zahar pudra si coaja rasa de lamaie sau ciocolata rasa.POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu