Ingrediente:
pentru foi:
5 linguri ulei; 2 oua;
5 linguri zahar; 3/4 pahar lapte;
1 lingurita bicarbona 700 g faina;
sau amoniac; 1 praf sare;
pentru crema:
1 l lapte; 2 plicuri zahar vanilat;
9 linguri lapte; 200 g unt;
5 linguri faina; 2 lamai.
3 oua;
Mod de preparare:
foile: amesteci ouale cu zaharul si praful de sare, torni uleiul, apoi bicarbonatul stins in otet; pui laptele si amesteci pana se topeste zaharul; in compozitia obtinuta adaugi faina cat sa iasa un aluat mai tare; imparti aluatul in 4 si intinzi foile; coci fiecare foaie timp de 7-10 min, pe dosul tavii;
crema: pui laptele pe foc mic cu 6 linguri de zahar, coaja rasa de la o lamaie si zaharul vanilat; separat, bati ouale cu 3 linguri zahar, faina si torni compozitia in laptele de pe foc; amesteci repede si continuu ca sa nu se formeze cocoloase; cand s-a ingrosat, iei cratita de pe foc, o pui pe chiuveta cu apa rece si amesteci pana se raceste, apoi adaugi untul frecat si zeama de la cele doua lamai; cu aceasta crema umpli foile si dai prajitura la rece; o tai a doua zi; preasari zahar pudra si coaja rasa de lamaie sau ciocolata rasa.POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu