Ingrediente:
pentru aluat:
210 g faina;
140 g unt;
70 g zahar;
1 ou;
pentru crema:
210 g zahar;
4 galbenusuri;
210 g nuci;
1/2 lamaie;
4 albusuri spuma;
marmelada.
Mod de preparare:
freci faina cu untul pana cand aceasta se sfarama, pui zaharul, adaugi un ou intreg; iti iese un aluat pe care-l intinzi si il pui in tava in asa fel incat sa ajunga aluatul de un deget pe marginea tavii; ungi aluatul cu un strat subtire de marmelada, peste care pui crema pereparata asa: freci zaharul cu galbenusurile 10 minute si adaugi sucul si coaja de la o jumatate de lamaie; amesteci timp de 5 minute si adaugi romul si nucile cu albusul batut spuma; dai la cuptor 40 de minute si lasi apoi parajitura sa se raceasca in tava; o tai si o presari cu zahar. POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu