joi, 21 iulie 2011

Prajitura secuiasca

Ingrediente:
   pentru aluat:
      210 g faina;
      140 g unt;
      70 g zahar;
      1 ou;
   pentru crema:
       210 g zahar;
       4 galbenusuri;
       210 g nuci;
       1/2 lamaie;
       4 albusuri spuma;
       marmelada.






Mod de preparare:
    freci faina cu untul pana cand aceasta se sfarama, pui zaharul, adaugi un ou intreg; iti iese un aluat pe care-l intinzi si il pui in tava in asa fel incat sa ajunga aluatul de un deget pe marginea tavii; ungi aluatul cu un strat subtire de marmelada, peste care pui crema pereparata asa: freci zaharul cu galbenusurile 10 minute si adaugi sucul si coaja de la o jumatate de lamaie; amesteci timp de 5 minute si adaugi romul si nucile cu albusul batut spuma; dai la cuptor 40 de minute si lasi apoi parajitura sa se raceasca in tava; o tai si o presari cu zahar. POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu