Ingrediente:
400 g branza de vaci;
4 oua;
150 g faina;
4 plicuri zahar vanilat;
1/2 pachet praf de copt;
2 pachete margarina;
100 g dulceata;
200 g smantana.
Mod de preparare:
separi galbenusurile de albusuri; pui margarina la topit; intr-un bol amesteci branza, galbenusurile, zaharul vanilat si praful de copt; adaugi apoi margarina; formezi un aluat peste care pui faina si framanti pana poti sa il modelezi; pentru fiecare portie socotesti cate doua bucati de papanasi; din fiecare bucata mai tai o bucatica de marimea unei masline mai mari; din bucata mare formezi un cilindru cu 6 cm inaltime, iar din bucata mica modelezi o biluta; prajesti toate bucatile in ulei incins; dupa ce s-au rumenit le scoti pe o farfurie; cilindrii ii asezi vertical si ii umpli cu dulceata; torni apoi smantana, pui biluta in capat si torni din nou smantana; ornezi cu siropul din dulceata; papanasii se servesc fierbinti. POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu