marți, 19 iulie 2011

Papanasi

Ingrediente: 
   400 g branza de vaci;
   4 oua; 
   150 g faina;
   4 plicuri zahar vanilat;
   1/2 pachet praf de copt;
   2 pachete margarina;
   100 g dulceata;
   200 g smantana.



Mod de preparare:
   separi galbenusurile de albusuri; pui margarina la topit; intr-un bol amesteci branza, galbenusurile, zaharul vanilat si praful de copt; adaugi apoi margarina; formezi un aluat peste care pui faina si framanti pana poti sa il modelezi; pentru fiecare portie socotesti cate doua bucati de papanasi; din fiecare bucata mai tai o bucatica de marimea unei masline mai mari; din bucata mare formezi un cilindru cu 6 cm inaltime, iar din bucata mica modelezi o biluta; prajesti toate bucatile in ulei incins; dupa ce s-au rumenit le scoti pe o farfurie; cilindrii ii asezi vertical si ii umpli cu dulceata; torni apoi smantana, pui biluta in capat si torni din nou smantana; ornezi cu siropul din dulceata; papanasii se servesc fierbinti. POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu