marți, 19 iulie 2011

Melcisori cu stafide, mere si scortisoara

Ingrediente:
   800 g faina;
   200 g margarina;
   2 pachete drojdie uscata;
   1 varf lingurita de sare;
   1/2 l lapte;
   4-5 lingurite scortisoara;
   4-5 lingurite zahar;
   250 g stfide;
   1 galbenus.



Mod de preparare:
    pui faina intr-un bol peste care adaugi 1 lingurita cu scortisoara, 1 lingurita zahar, sarea, drojdia; topesti 100g margarina intr-o cratita si cand este aproape topita o iei de pe foc si adaugi laptele rece; amestecul din lapte si margarina le pui peste faina si faci o coca putin mai moale; o lasi intr-un loc cald, circa 2 ore, la crescut; razi marul pe razatoarea mare, il pui intr-o farfuri , iar restul de 100 g de margarina il pui la topit; imparti coca in doua pe o hartie de pergament si intinzi o foaie subtire, dreptunghiulara, o ungi in strat subtire de tot cu margarina topita, apoi presari zaharul ramas, merele, scortisoara si stafidele; cu ajutorul hartiei de pergament rulezi un sul foarte strans si apoi il tai in felii cam de 2-3 cm latime, sa iasa subtiri; daca feliile sunt taiate mai mari se turtesc putin; le ungi pe deasupra cu un galbenus de ou amestecat cu putina apa si lasi inca vreo 10 min la crescut; le coci timp de 30 -40 de min. POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu