marți, 19 iulie 2011

Poale-n brau

Ingrediente: 
   pentru aluat: 
      1 kg faina;                                        6 linguri de zahar;
      1 bucata drojdie cat o nuca;              coaja de lamaie  
      50 g unt topit;                                   300 ml lapte cald;
      1 lingurita sare;                                 2 oua;
   pentru umplutura:
       500 g branza;                                  3 linguri faina;
       8 linguri zahar;                                 3 oua;
       coaja de lamaie;                              stafide;
       2 plicuri zahar vanilat;
   pentru decor:
       2 oua;
       1 canita mac sau susan.



Mod de preparare:
    aluatul: incorporezi toate ingredientele si formezi un aluat care sa nu fie prea vartos; la final adaugi untul topit si framanti pana se omogenizeaza aluatul; amesteci branza cu ingredientele pentru umplutura, pana se formeaza o crema; imparti aluatul in 35-40 de bucatele; intinzi cate o foaie si asezi pe fiecare cate o lingurita de amestecul de branza; aduci partile laterale spre centru, apoi colturile si le presezi bine pentru a nu se desface; ungi fiecare placinta cu ou batut, presari susan sau mac si le coci la foc potrivit aproximativ 40 de min.POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu