Ingrediente:
pentru aluat:
1 kg faina; 6 linguri de zahar;
1 bucata drojdie cat o nuca; coaja de lamaie
50 g unt topit; 300 ml lapte cald;
1 lingurita sare; 2 oua;
pentru umplutura:
500 g branza; 3 linguri faina;
8 linguri zahar; 3 oua;
coaja de lamaie; stafide;
2 plicuri zahar vanilat;
pentru decor:
2 oua;
1 canita mac sau susan.
Mod de preparare:
aluatul: incorporezi toate ingredientele si formezi un aluat care sa nu fie prea vartos; la final adaugi untul topit si framanti pana se omogenizeaza aluatul; amesteci branza cu ingredientele pentru umplutura, pana se formeaza o crema; imparti aluatul in 35-40 de bucatele; intinzi cate o foaie si asezi pe fiecare cate o lingurita de amestecul de branza; aduci partile laterale spre centru, apoi colturile si le presezi bine pentru a nu se desface; ungi fiecare placinta cu ou batut, presari susan sau mac si le coci la foc potrivit aproximativ 40 de min.POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu