Ingrediente:
5 mere; 50 g unt;
4 linguri orez; 1 pliculet zahar vanilat;
1/2 l lapte; 100g zahar+ 2 linguri zahar;
4 oua; 2 linguri de zahar pudra;
2 linguri gem; zeama de la o lamaie.
Mod de preparare:
cureti merele de coaja si samburu si le stropesti cu zeama de lamaie, ca sa nu se oxideze;pui la fiert 1/2 pahar de apa cu 100 g zahar si pliculetul de zahar vanilat si fierbi, pana iese un sirop; tai felii si le introduci in sirop, apoi le scoti, lasand siropul sa se raceasca; dupa ce s-a racit, amesteci siropul cu 4 galbenusuri; pregatesti orezul cu lapte dupa reteta obisnuita si adaugi cele 2 linguri de zahar; dupa ce a fiert, amesteci orezul cu galbenusurile amestecate cu sirop; ungi cu unt o cratita protrivita pentru cuptor, pui orezul, apoi merele si deasupra lor asezi albusurile batute spuma cu zaharul pudra; dai la cuptor pentru 8-10 min.; scoti vasul si ungi cu gem orezul. POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu