luni, 18 iulie 2011

Budinca de orez cu mere

Ingrediente:
   5 mere;                      50 g unt;
   4 linguri orez;             1 pliculet zahar vanilat;
   1/2 l lapte;                 100g zahar+ 2 linguri zahar;
   4 oua;                        2 linguri de zahar pudra;
   2 linguri gem;              zeama de la o lamaie.



 Mod de preparare:
     cureti merele de coaja si samburu si le stropesti cu zeama de lamaie, ca sa nu se oxideze;pui la fiert  1/2 pahar de apa cu 100 g zahar si pliculetul de zahar vanilat si fierbi, pana iese un sirop; tai felii si le introduci in sirop, apoi le scoti, lasand siropul sa se raceasca; dupa ce s-a racit, amesteci siropul cu 4 galbenusuri; pregatesti orezul cu lapte dupa reteta obisnuita si adaugi cele 2 linguri de zahar; dupa ce a fiert, amesteci orezul cu galbenusurile amestecate cu sirop; ungi cu unt o cratita protrivita pentru cuptor, pui orezul, apoi merele si deasupra lor asezi albusurile batute spuma cu zaharul pudra; dai la cuptor pentru 8-10 min.; scoti vasul si ungi cu gem orezul. POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu