Ingrediente:
pentru foi:
15 ml otet; 200 g margarina;
500 g faina; 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
2 oua; 15 g otet;
pentru umplutura:
200 g nuci macinate; 450 g gem de prune;
200 g zahar;
pentru gazura:
2 pachete zagar vanilat;
4 linguri apa;
1-2 lingurite zeama de
lamaie.
Mod de preparare:
foile: amesteci faina cu ouale, margarina si bicarbonatul stins in otet; framanti aluatul, apoi il imparti in 4 parti; amesteci nucile macinate cu zaharul; intinzi o foaie intr-o tava unsa cu margarina, pui o parte din gemul de prune, presari o parte din nuca, asezi a doua foaie si continui, pana termini cu o foaie deasupra, dai la cuptor pentru 30 de min. si, dupa ce c-a copt, o lasi sa se raceasca;
glazura: amesteci toate ingredientele; intinzi apoi glazura peste prajitura; o tai dupa plac: romburi sau patratele. POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu