luni, 18 iulie 2011

Prajitura cu foi si gem

Ingrediente:
   pentru foi:
     15 ml otet;                       200 g margarina;
     500 g faina;                     1 lingurita bicarbonat de sodiu;  
     2 oua;                             15 g otet;
  pentru umplutura:
     200 g nuci macinate;        450 g gem de prune;
     200 g zahar;
  pentru gazura: 
     2 pachete zagar vanilat;
     4 linguri apa;
     1-2 lingurite zeama de
     lamaie.
 

Mod de preparare:
   foile: amesteci faina cu ouale, margarina si bicarbonatul stins in otet; framanti aluatul, apoi il imparti in 4 parti; amesteci nucile macinate cu zaharul; intinzi o foaie intr-o tava unsa cu margarina, pui o parte din gemul de prune, presari o parte din nuca, asezi a doua foaie si continui, pana termini cu o foaie deasupra, dai la cuptor pentru 30 de min. si, dupa ce c-a copt, o lasi sa se raceasca;
   glazura: amesteci toate ingredientele; intinzi apoi glazura peste prajitura; o tai dupa plac: romburi sau patratele. POFTA BUNA!!!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu