duminică, 10 iulie 2011

Barbusa cu prune

Ingrediente:
  300 g faina;
  200 g unt;
  250 g zahar pudra;
  6 oua;
  50 ml smantana;
  1 kg prune;
  coaja de lamaie,scortisoara.


Mod de preparare:
  amesteci faina si untul cu 3 galbenusuri si 100 g zahar, framanti pana obtii o coca omogena, pe care o lasi sa stea 1 ora;
  in acest timp desfaci prunele in doua si le cureti de samburi;presari scortisoara si putin zahar peste ele;
  apoi intinzi aluatul in tava, putin mai ridicat pe margini ,in sus;pui fructele si deasupra intinzi smantana amestecata cu cele 3 galbenusuri ramase ,cu 150 g zahar, coaja de lamaie si spuma de la cele 6 albusuri batute;se coace la foc potrivit.POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu