Ingrediente:
500 g foi de placinta;
500-600 g branza proaspata de vaci;
3 oua;
250 g zahar;
150 g margarina;
coaja rasa de la lamaie;
1 plic zahar vanilat, sare;
50 g gris ;
1/4 l apa.
Mod de preparare:
topesti margarina, apoi amesteci branza cu ouale( batute ca pentru omleta), un praf de sare, 1-2 linguri de zahar si zaharul vanilat; asezi jumatate din cantitatea de foi in tava: pui o foaie, intinzi margarina cat mai uniform, apoi o a doua foaie, margarina si continui pana asezi jumatate din foi; presari peste ultima foaie putin gris, intinzi branza in strat egal si o acoperi cu restul de foi, stropindu-le pe fiecare in parte cu margarina; tai placinta in romburi sau patrate mari( cu grija ca sa nu se deplaseze foile); daca a mai ramas margarina , o torni intre bucatile de placinta; dai placinta la cuptor( incalzit din timp) circa 45 de minute pana se rumeneste frumos; intre timp faci un sirop din 1/4 l apa, zaharul ramas si coaja rasa de lamaie; cand placinta s-a copt, scoti tava, torni siropul fierbinte, strecurat, printre bucatile de placinta si o dai din nou 5-10 minute la cuptor pana se absoarbe tot siropul; lasi sa se raceasca, apoi o scoti din tava si asezi bucatile de placinta pe un platou una langa alta. POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu