joi, 21 iulie 2011

Tarta cu cirese

Ingrediente: 
   150 g faina;
   1 lingura praf de copt;
   100 g unt;
   100 g zahar;
   3 oua+ 1 galbenus;
   sare;
   1 lamaie;
   1 bucatica baton de vanilie;
   250 g smantana;
   200 g cirese;
   3 foi sau 2 plicuri gelatina.




Mod de preparare:
    amesteci faina cu praful de copt, untul, 50 g zahar, sarea,1 ou si coaja rasa de lamaie; dai coca pentru 30 de minute la frigider; o intinzi apoi intr-o forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina si o dai la cuptor pentru 10 minute, cat sa se coaca pe jumatate copt si dai din nou la cuptor pentru 40 de minute; cureti ciresele de samburi si le lasi sa se scurga intr-o strecuratoare; dizolvi apoi gelatina, in seama de la visine sau de la cirese si o topesti pe baie de aburi; dupa ce s-a copt tarta, pui peste ea visinele sau ciresele si torni gelatina topita; dupa ce se raceste o bagi la rece. POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu