Ingrediente:
pentru foaie: umplutura: crema de decor:
3 oua; 30 g zmeura; 200 g mascarpone;
60 g faina; 1 albus; 100 ml frisca;
1 lamaie; 30 g zahar; 2 galbenusuri;
60 g zahar; 75 ml frisca; 40 g zahar;
100g zmeura,1plic zahar vanilat.
Mod de preparare:
foaia: freci galbenusurile cu 1 lingura zahar;bati albusurile spuma cu zaharul ramas, adaugi treptat galbenusurile, iar la final fainasi coaja rasa de lamaie; intinzi compozitia intr-o tava de 24/19 cm, tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si o dai la cuptor pentru 15 min; la final, o rastorni pe un prosop umed si rulezi;
crema pentru umplut: bati albusul spuma cu zaharul, adaugi frisca batuta si zmeura pasata si o dai la frigider;
crema pentru decor: freci galbenusurile cu zaharul si vanilia pe baie de aburi, pana se albesc si se ingroasa, apoi le lasi sa se raceasca; bati frisca, o amesteci cu mascarpone, adaugi compozitia in crema de galbenusuri si omogenizezi;dupa ce s-a racit foaia, o derulezi, o umpli cu crema de zmeura, o infasori strabs intr-o folie de plastic si o dai la frigider pentru 20 de minute; o scoti apoi din folie si o imbraci in crema de mascarpone si o decorezi cu zmeura.POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu