duminică, 10 iulie 2011

Rulada de zmeura

Ingrediente:
  pentru foaie:         umplutura:                crema de decor:     
    3 oua;                     30 g zmeura;                200 g mascarpone;   
    60 g faina;               1 albus;                       100 ml frisca;          
    1 lamaie;                 30 g zahar;                   2 galbenusuri;
    60 g zahar;              75 ml frisca;                 40 g zahar;
                                                                      100g zmeura,1plic zahar vanilat.  
                                                                                          



Mod de preparare:
   foaia: freci galbenusurile cu 1 lingura zahar;bati albusurile spuma cu zaharul ramas, adaugi treptat galbenusurile, iar la final fainasi coaja rasa de lamaie; intinzi compozitia intr-o tava de 24/19 cm, tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si o dai la cuptor pentru  15 min; la final, o rastorni pe un prosop umed si rulezi;
  crema pentru umplut: bati albusul spuma cu zaharul, adaugi frisca batuta si zmeura pasata si o dai la frigider;
  crema pentru decor: freci  galbenusurile cu zaharul si vanilia pe baie de aburi, pana se albesc si se ingroasa, apoi le lasi sa se raceasca; bati frisca, o amesteci  cu mascarpone, adaugi compozitia in crema de galbenusuri si omogenizezi;dupa ce s-a racit foaia, o derulezi, o umpli cu crema de zmeura, o infasori strabs intr-o folie de plastic si o dai la frigider pentru 20 de minute; o scoti apoi din folie si o imbraci in crema de mascarpone si o decorezi cu zmeura.POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu