luni, 18 iulie 2011

Baclava

Ingrediente:
   500 g foi de placinta din comert;
   150 g margarina;
   500 g miez de nuca;
   400 g zahar;
   2 pahare apa;
   200 g miere;
   1 esenta de migdale;
   1 esenta de fistic;
   1 lingurita scortisoara;
   2 linguri esenta de rom;
   1 lingura zeama de lamaie;
   1 lingura coaja rasa de lamaie.



Mod de preparare:
    fierbi un sirop din zahar, miere, toate esentele, coaja rasa si sucul de lamaie timp de 10 min. si-l dai deoparte;topesti apoi margarina; ungi cu margarina o tava mai mica decat cea de aragaz, apoi asezi una peste alta 3 foi de placinta, unsa fiecare cu margarina topita; amesteci nuca prajita si macinata cu scortisoara si presari jumatate din ea in tava, apoi asezi alte 3 foi unse cu margarina topita, presari nuca macinata ramasa si acoperi cu 3 foi de placinta, unsa fiecare cu margarina topita; tai baclavaua bucati si o dai la cuptor pentru aproximativ o ora; dupa ce s-a copt, torni siropul cald peste baclava si o lasi la rece. POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu