luni, 18 iulie 2011

Prune coapte in aluat de vin

Ingrediente:
   20 bucati de prune uscate;                   20 migdale intregi; 
   6 galbuenusuri;                                     ulei pentru prajit;
   100 g zahar;                                         50 g ciocolata neagra;
   1 plic zahar vanilat;                               50 g ciocolata alba;
   200 g faina;                                          2 linguri zahar pudra.
   9 linguri de vin alb;



Mod de preparare:
    fierbi prunele pe jumatate, le scurgi de zeama si le lasi sa se zvante; apoi le coti samburii si in locul lor pui cate o migdala curatata; le lasi deoparte si pregatesti aluatul de vin: bati intr-un castron galbenusurile cu zaharul, adaugi vanilia, faina si amesteci bine, sa nu se formeze cocoloase; la sfarsit, subtiezi aluatul cu vinul; dai prunele prin aluat si le parjesti in ulei incins; dupa ce s-au rumenit frumos, le scoti pe servetele de hartie, ca sa absoarba excesul de ulei; le lasi putin sa se raceasca si le presari cu ciocolata rasa alba si neagra amestecata cu zahar pudra. POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu