Ingrediente:
20 bucati de prune uscate; 20 migdale intregi;
6 galbuenusuri; ulei pentru prajit;
100 g zahar; 50 g ciocolata neagra;
1 plic zahar vanilat; 50 g ciocolata alba;
200 g faina; 2 linguri zahar pudra.
9 linguri de vin alb;
Mod de preparare:
fierbi prunele pe jumatate, le scurgi de zeama si le lasi sa se zvante; apoi le coti samburii si in locul lor pui cate o migdala curatata; le lasi deoparte si pregatesti aluatul de vin: bati intr-un castron galbenusurile cu zaharul, adaugi vanilia, faina si amesteci bine, sa nu se formeze cocoloase; la sfarsit, subtiezi aluatul cu vinul; dai prunele prin aluat si le parjesti in ulei incins; dupa ce s-au rumenit frumos, le scoti pe servetele de hartie, ca sa absoarba excesul de ulei; le lasi putin sa se raceasca si le presari cu ciocolata rasa alba si neagra amestecata cu zahar pudra. POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu