duminică, 10 iulie 2011

Prajitura cu orez pe aluat de branza

Ingrediente:
   300 g branza de vaci;                             450 ml lapte;
   6 oua + 1 albus;                                     150 g orez;
   120 g zahar;                                           2 linguri margarina;
   10 linguri ulei;                                         4 plicuri zahar vanilat;
   500 g faina;                                            150 g nuca.
   1 lingurita praf de copt;


 Mod de preparare:
    amesteci branza sfaramata cu uleiul, 3 oua, zaharul, faina, praful de copt si 5 linguri de lapte pana obtii un aluat neted pe care-l intinzi intr-o tava tapetata cu hartie de copt;fierbi la foc mic orezul cu laptele ramas si la final adaugi 1 plic de zahar vanilat si lasi sa se raceasca; freci margarina cu cele 3 galbenusuri, zaharul vanilat ramas si nuca taiata marunt si in aceasta crema pui orezul fiert in lapte si cele 4 albusuri batute spuma; intinzi compozitia peste aluatul din tava;dai prajitura la cuptor pentru 35 de minute; o lasi sa se raceasca , o tai si o presari cu zahar.POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu