Ingrediente:
300 g branza de vaci; 450 ml lapte;
6 oua + 1 albus; 150 g orez;
120 g zahar; 2 linguri margarina;
10 linguri ulei; 4 plicuri zahar vanilat;
500 g faina; 150 g nuca.
1 lingurita praf de copt;
Mod de preparare:
amesteci branza sfaramata cu uleiul, 3 oua, zaharul, faina, praful de copt si 5 linguri de lapte pana obtii un aluat neted pe care-l intinzi intr-o tava tapetata cu hartie de copt;fierbi la foc mic orezul cu laptele ramas si la final adaugi 1 plic de zahar vanilat si lasi sa se raceasca; freci margarina cu cele 3 galbenusuri, zaharul vanilat ramas si nuca taiata marunt si in aceasta crema pui orezul fiert in lapte si cele 4 albusuri batute spuma; intinzi compozitia peste aluatul din tava;dai prajitura la cuptor pentru 35 de minute; o lasi sa se raceasca , o tai si o presari cu zahar.POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu