Ingrediente:
500 g aluat de cozonac;
6 albusuri;
5-6 smochine;
10 curmale;
1 mana de stafide;
1 mana de nuca;
3-4 linguri visine din dulceata;
2-3 lingurite coaja de portocala zaharisita.
Mod de preparare:
ungi o forma de cozonac cu unt si o tapetezi cu foaie de copt pe care la randul ei o ungi cu unt; imparti aluatul de cozonac in jumatate si intinzi o parte in tava de cozonac; il intepi cu furculita si il lasi sa creasca 20 de min.;
cureti curmalele de samburi, apoi le tai bucatele si tai si smochinele; bati albusurile spuma, adaugi treptat zaharul si bati in continuare pana se topeste; amesteci apoi bezeaua cu smochinele, curmalele si stafidele, coaja de prortocale, visinele si nuca macinata; dupa ce aluatul a crescut, il dai la cuptor pentru 25 de min.; dupa ce s-a copt pe jumatate, pui compozitia de albusuri si fructe; aluatul de cozonac ramas il imparti in 3 bucati din care intinzi 3 suluri subtiri; le impletesti, imparti impletitura in doua si o asezi peste cozonac; ungi cozonacul cu galbenusurile si il dai la cuptor pentru inca 30-35 de minute.POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu