duminică, 10 iulie 2011

Invartita cu mac

Ingrediente:
  pentru aluat:                                                       pentru umplutura:
     3 cesti faina;                                                          500 g seminte de mac;
     2 oua + 1 ou pentru uns la sfarsit;                           1 ceasca zahar tos;
     1 praf de sare;                                                       2 cani de lapte;
     2 linguri margarina;                                                 2-3 pliculete de zahar vanilat;
     1 ceasca lapte;                                                       coaja rasa de lamaie.
     1 pahar zahar tos;
     1 lingurita de drojdie; 


Mod de preparare:
   pregatesti aluatul: amesteci toate ingredientele si framanti pana iese un aluat vartos, pe care il lasi la crescut 2-3 ore;
    umplutura: macini macul si il pui la fiert pana se leaga;cand s-a inchegat putin, il iei de pe foc, adaugi arome si le mai amesteci; intinzi aluatul dospit sub forma de foaie groasa de un deget;pui umplutura si invarti aluatul;apoi ungi cu putina margarina o tava mai adanca, potrivesti invartitura in forma de spirala, o ungi cu ou, o dai la cuptor incins si lasi la foc iute sa creasca brusc;dupa ce s-a infoiat. potrivesti cuptorul la o temperatura mai jpasa si o lasi sa se coaca cam 45 de minute pana se rumeneste.POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu