Ingrediente:
pentru aluat: pentru umplutura:
3 cesti faina; 500 g seminte de mac;
2 oua + 1 ou pentru uns la sfarsit; 1 ceasca zahar tos;
1 praf de sare; 2 cani de lapte;
2 linguri margarina; 2-3 pliculete de zahar vanilat;
1 ceasca lapte; coaja rasa de lamaie.
1 pahar zahar tos;
1 lingurita de drojdie;
Mod de preparare:
pregatesti aluatul: amesteci toate ingredientele si framanti pana iese un aluat vartos, pe care il lasi la crescut 2-3 ore;
umplutura: macini macul si il pui la fiert pana se leaga;cand s-a inchegat putin, il iei de pe foc, adaugi arome si le mai amesteci; intinzi aluatul dospit sub forma de foaie groasa de un deget;pui umplutura si invarti aluatul;apoi ungi cu putina margarina o tava mai adanca, potrivesti invartitura in forma de spirala, o ungi cu ou, o dai la cuptor incins si lasi la foc iute sa creasca brusc;dupa ce s-a infoiat. potrivesti cuptorul la o temperatura mai jpasa si o lasi sa se coaca cam 45 de minute pana se rumeneste.POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu