duminică, 10 iulie 2011

Salam de prune uscate

Ingrediente:
  1 kg prune uscate;
  200 g zahar;
  300 g nuci;
  50 ml apa;
  3 linguri zahar pudra.
 

Mod de preparare:
   prajesti nucile in cuptor 10-15 min, apoi le scoti si le maruntesti cu cutitul;speli prunele uscate in 2-3 ape, le scoti samburii si le treci prin masina de tocat;pui la fiert apa cu zahar obisnuit si dupa ce s-a topit acesta din urma, adaugi pasta de prune; lasi la fos 5-6 min pana obtii o pasta omogena, apoi adaugi nucile macinate si amesteci; pe mai multe felii de aluminiu sau celofan, presari cate o lingura de zahar pudra, apoi pui cate o lingura plina cu varf din compozitia de prune si-i dai forma de salam; lasi prajitura sa se usuce descoperita, la temperatura camerei 3 zile, apoi o tai felii.POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu