Ma gandeam sa fac ceva bun de mancare si mi-am adus aminte o reteta de-a bunicii mele din timpurile cand eream doar o fetita ce topaia libera alaturi de boboci , ratuste si alte vietati din curtea bunicii....sper sa va placa
Ingrediente:
3 oua ;
1 pahar cu lapte;
un praf de sare;
zahar in functie de preferinta eu pun 5 linguri ;)
faina
Mod de preparare:
se sparg ouale cu albusul si galbenusul intr-un bol se pune laptele , sarea, zaharul si se amesteca pana se topeste zaharul;apoi se pune cate putina faina si se amesteca bine (pentru a nu forma cocoloase) ; se pune faina pana se formeaza o pasta;
intr-o tigaie pui ulei si il lasi sa se incinda la foc mediu , dupa care cu o lingura pui din compozitie si cand se rumenesc se intorc si pe cealalta parte....Se pot servi ca atare sau cu branza dulce ...Sa aveti pofta
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu